Αρχική > «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;» > Βαγγέλης Πανταζής, Η καταγωγή των Ελλήνων. Ένα προσιτό ανάγνωσμα – σταθμός (βιβλιοκρισία στην Ελευθεροτυπία)

Βαγγέλης Πανταζής, Η καταγωγή των Ελλήνων. Ένα προσιτό ανάγνωσμα – σταθμός (βιβλιοκρισία στην Ελευθεροτυπία)

Στο ένθετο «Βιβλιοθήκη» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 15ης Δεκεμβρίου 2013 (σελ. 6-7) δημοσιεύεται βιβλιοκρισία του Δρ. Ιστορίας Βαγγέλη Πανταζή για το βιβλίο του γράφοντος. Το κείμενο βασίζεται στην εισήγηση του κ. Πανταζή στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο. Με την αφορμή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά θερμά τον κ. Πανταζή για την συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον του για το έργο του γράφοντος εδώ και πολύ καιρό, συνοδευόμενο πάντα από την πολύτιμη φιλική και ηθική του υποστήριξη.

 Β.Πανταζής-Ελευθεροτυπία

 1. Ούτις
  18 Δεκεμβρίου, 2013 στο 18:09

  Ίσως θα ήταν χρήσιμη μια φτηνότερη έκδοση με μικρότερο μέγεθος (abridged, mass-market, όπως κυκλοφορούν στο εξωτερικό). 200-250 σελίδες και κόστος 12-15 ευρώ είναι εφικτοί στόχοι, νομίζω. Εξάλλου ο τελικός σκοπός είναι η λαϊκή επιμόρφωση. Ίσως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, αφού υπάρχει ιστορικό συνεργασίας; Είχαν βγάλει αρκετά βιβλία στο παρελθόν.

 2. 18 Δεκεμβρίου, 2013 στο 18:26

  Ευχαριστώ πολύ για την προτροπή. Είναι πράγματι μια πολύ καλή σκέψη και μου την έχουν προτείνει ξανά ως ιδέα. Βέβαια, η σύντομη εκδοχή θα εμπεριέχει τον κίνδυνο μιας κάποιας απλοποίησης των ζητημάτων, όμως θα διευκόλυνε πρακτικά την πρόσβαση σε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν τον χρόνο για την μελέτη της πλήρους εκδοχής του βιβλίου. Θα το κοιτάξουμε μήπως κινηθούμε πράγματι προς αυτή την κατεύθυνση με κάποιον τρόπο, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι τρέχουσες υποχρεώσεις 🙂

 3. 20 Δεκεμβρίου, 2013 στο 09:16

  Καλημέρα , έχω στό email μου , σέ μορφή bdf ένα μικρό καί δυστυχώς σπάνιο βιβλίο καί ίσως τό μοναδικό βιβλίο τού Βασίλη Ραφαηλίδη πού δέν έχει έπανεκδοθεί τό όποίο άσχολείται μέ τήν καταγωγή των ελλήνων , τίτλος τού βιβλίου είναι : «Ελληνες καί Νεοέλληνες»
  Αν θέλετε καί σάς ένδιαφέρει μπορώ νά σάς τό στείλω.
  γιώργος βλάχος λέγομαι καί ζω και εργάζομαι (ψάρια) στήν λευκάδα .

 4. 20 Δεκεμβρίου, 2013 στο 10:43

  Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, φυσικά θα με ενδιέφερε και αν το αρχείο δεν είναι πολλά MB πιστεύω ότι θα μπορεί να σταλεί μέσω Email (το mail μου υπάρχει πάνω δεξιά, στο προφίλ δημιουργού). Κυρίως, όμως, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για το θέμα και για το βιβλίο, που είναι πάντα μεγάλη χαρά όταν προέρχεται και από ανθρώπους εκτός του αρχαιολογικού κλάδου. Πολλούς χαιρετισμούς στην κοινή μας πατρίδα!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: