Αρχική > «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;» > Χρίστος Γ. Ντούμας, Η καταγωγή των Ελλήνων (κείμενο της ομιλίας στην παρουσίαση του βιβλίου «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»)

Χρίστος Γ. Ντούμας, Η καταγωγή των Ελλήνων (κείμενο της ομιλίας στην παρουσίαση του βιβλίου «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»)

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Book’s Journal (Τεύχος 38, Δεκέμβριος 2013, σελ. 48-49) δημοσιεύεται το κείμενο της ομιλίας του Ομότιμου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστου Ντούμα στην παρουσίαση του βιβλίου του γράφοντος που έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο. Με την αφορμή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά θερμά τον κ. Ντούμα για την μεγάλη τιμή όχι μόνο της συμμετοχής του στην παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και της ιδιαιτέρως διεξοδικής ανάπτυξης του θέματος που κάνει στην εξαιρετική του αυτή ομιλία. Η ανάλυση αυτή είναι προϊόν της μακρόχρονης ενασχόλησης του κ. Χ. Ντούμα με το ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα, η οποία στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου εκφράστηκε και με την ενεργό συμμετοχή του στην συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε τις εισηγήσεις των ομιλητών. Κατά κοινή ομολογία οι παρεμβάσεις του κ. Ντούμα συνεισέφεραν αποφασιστικά στην συζήτηση, προκαλώντας γόνιμους προβληματισμούς και για τον λόγο αυτό θεωρούμε χρήσιμο να γίνει προσβάσιμη η ομιλία του και μέσω του παρόντος ιστολογίου.

Ντούμας-1

Ντούμας-2

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: